vrijdag 19 juni 2015

Bambiblauw en De Melkbrigade presenteren... Zomerzwanen
Trouwe bezoekers van onze koopdagen die weten dat we de laatste jaren al regelmatig samen verkoopdagen en stockverkoopdagen hielden met Petra van Hello Josephine en haar kinderkleding.
Deze Petra doet meer dan alleen populaire kinderkleding verkopen. Ze ontwerpt ook zelf regelmatig een kledinglijn, die je misschien wel kent als de Melkbrigade. Prachtige kinderkleding, fantastische prints, mooie modellen en een heel herkenbare retrostijl. Met een volgende collectie gepland in augustus... Spannend!

Eentje van die fantastische prints, daar hebben wij nu stof mee laten maken. Print van de Melkbrigade, stof van Bambiblauw. Dat moest een super combinatie worden.
Wel, de stof komt een van de volgende dagen in onze handen, en je kan ze nu al voorbestellen in de webshop!
De zomerzwanen zijn er in 2 versies: groot en klein.
De grote print is de originele afmeting met een tekening van 33,5 cm hoog. De stof wordt verkocht per meter, zo is er nooit een tekening doormidden (dus niet zoals op onderstaande foto ;-))
We maakten de print ook in het klein: half zo klein om precies te zijn. 1 meter is hier net 6 tekeningen hoog. De stof wordt verkocht per halve meter (3 tekeningen), op die manier moeten we ook nooit zwanen onthoofden.De stof is 140 cm breed. Ideaal voor jurken, rokken, maar ook hemdjes, kussens etc...
Deze 100% katoenstof is gemaakt met een satijnbinding. Dit maakt de stof extra stevig, soepel en zacht. Voor het verwerken van deze stof moet je steeds een scherpe en dunne naald gebruiken, net zoals bij andere satijn of delicate stoffen. Anders kan het zijn dat je witte lijntjes krijgt tijdens het naaien op de plaats waar de naald in de stof gaat. Wassen mag op 30°.

Wij maakten alvast enkele proefstukken:


kleine zomerzwanen

grote zomerzwanen

kleine zomerzwanen

Naar goede gewoonte zijn er ook enkele bijpassende effen stoffen beschikbaar in de webshop:Nog meer idee├źn kan je hier opdoen:

http://emmaenmona.blogspot.be/2014/02/zwanen.html

http://siskobymieke.blogspot.be/2015/06/swan-candy.html

https://ptitsmonstres.wordpress.com/2015/06/17/bohemian-swan/#more-1157

https://paspelpoezen.wordpress.com/2015/06/22/zomerzwanen/

http://emmaenmona.blogspot.be/2015/07/grace-peuters-en-tranen.html

http://levenmetliv.blogspot.be/2015/07/gaatjesdag.html

http://deborasluijs.blogspot.be/2015/07/over-mijn-liefde-voor-symmetrie.html

http://polkadotjes.blogspot.be/2015/07/boekentip-3-mijn-tas-alice-en.html

https://paspelpoezen.wordpress.com/2015/07/18/zomerzwanen-in-een-theo/3 opmerkingen:

  1. Ik heb nog nooit zo snel een stof in mijn winkelmandje geklikt! Heerlijk dat de print zo groot is, dat is eens iets anders :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk gedaan! Ik zag de zwanen al op de blogs voorbij komen en dat ziet er super uit! M x

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Superleuke zwanenstof! ik ben fan :)

    BeantwoordenVerwijderen