dinsdag 18 december 2012

Kerstkaartjes uit stofrestjes

We hebben ze allemaal wel liggen, die restjes stof die we bijhouden want die komen ooit... misschien... voor de kinderen... wel eens van pas. Met kerst voor de deur zijn deze restjes ideaal om kerstkaartjes uit te maken. Succes gegarandeerd bij de familieleden en vrienden die zo een prachtig kaartje ontvangen.

Het 3D kaartje
Verstevig een stukje stof met dikke vlieseline (630 of 640) en teken hier op vervolgens de contouren van een kerstboom. Naai rondom deze contouren Je kan dit mooi recht doen of verschillende keren over dezelfde lijn gaan. Plak vervolgens met stevige lijm je kunstwerkje op een wenskaart. Done!


Het silhouette kaartje
Het voordeel aan deze kaartjes is dat je er meteen twee hebt. Handig als je veel kaartjes moet maken. Zoek een leuke kerstillustratie op of teken er zelf een. Strijk vliesofix tegen een leuk stofje en teken je illustratie hierop over. Snijdt de illustratie vervolgens uit. Strijk de stof op een wenskaart en klaar is kees. Je kan de uitsnede als decoratie aan een kadootje hangen of je kan het ook op een kaartje strijken. Zo heb je dus meteen twee kaartjes uit een stofje. Met rubberlijm kan bovenop de stofje nog knopen plakken zo kan je bijvoorbeeld knalrode knopen gebruiken als de kerstballen in een boom.


"We doen eens tegendraads met flockfolie"-kaartje
Dat je met flockfolie allerlei kledingstukken en tassen en allerhande stoffen voorwerpen kan pimpen, dat wisten we al langer, maar dat je het ook op papier kan gebruiken, dat was ook voor ons nieuw. Je kan de flockfolie gebruiken zoals je het zou gebruiken om een kledingstuk te pimpen, maar dan op papier. De sky is the limit. Leef jullie volledig uit! De fluoflockfolie zorgt er voor dat de kerstkaartjes er zeker zullen uitspringen.

Ziezo. Onze kerstkaartjes zijn klaar. En die van jullie?

10 opmerkingen:

 1. Zulke kaartjes krijgt onze familie wegens tijdgebrek niet in de bus ;-) Al komen de silhouetten en de pakjes wel op mijn to-do-lijst. Ik pin!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi! Hier zijn de kerstkaartjes vorige week al op de post gegaan, ik was er extreem vroeg bij ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Knap, ik maakte ook zelf kerstkaartjes met lapjes stof. Ik stikte de boompjes gewoon vast op dik papier. Je kan het zien op mijn blog. Prettige feestdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik stik ook gewoon vast op papier. Dit jaar (nog) niet, want we hebben een pakketje (lelijke) kaartjes voor het goede doel gekocht, dus die moeten eerst de deur uit ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. leuk idee, voor volgend jaar dan! :) de mijne zijn al op de post!

  x

  www.mamajulesbrussels.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldige kaartjes... ook klanten zouden hier blij mee zijn. LOL

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Alle klanten krijgen al een kerstkaartje bij hun bestelling ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super leuk allemaal! Wel nog een vraag je 630 of 640 waar kun je die tegenwoordig nog kopen per meter (en niet per rol ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De mijne komt van de plaatselijke naaiwinkel...

  BeantwoordenVerwijderen