zaterdag 24 november 2012

Het Zakje van Sinterklaas

Vorige week zaterdag deed Sinterklaas zijn intrede in het land en nadat hij naar alle kindjes had gezwaaid, kwam hij aan de deur van Bambiblauw kloppen. Hij vroeg of wij een oproep konden plaatsen voor alle naaiende mama's in dit land. De Piet verantwoordelijk voor de Zakken van Sinterklaas, heeft namelijk serieus geblunderd en daardoor is er een tekort aan zakken en de Pieten die verantwoordelijk zijn voor het maken van de Zakken, die hadden het te druk met het helpen van de Pieten die verantwoordelijk zijn voor de kadootjes en... Pure chaos daar bij de Sint.
Goh ja, zulke dingen gebeuren al eens en dus vroeg de Sint of alle naaiende mama's een apart zakje kunnen maken voor hun kindjes. De mama's mogen deze zak dan doorgeven aan Sinterklaas. De Sint en Pieten zullen deze dan vullen met lekkers en kadootjes en op zes december leveren ze de zak gevuld terug af. Achteraf zou zo een zak gebruikt kunnen worden als zwemzak of als schooltas of als logeertas.
We vonden dat hier geen slecht idee en wilden de Sint maar al te graag helpen. Hij bladerde geduldig door alle boeken en duidde uiteindelijk Recept 26 uit Zo Geknipt aan. "Maar zonder dat kleine ritstasje hier vooraan," zei hij, "Want soms blijft mijn baard tussen een rits zitten en dat vind ik niet zo aangenaam,". Dus werd die zwemzak gemaakt zonder ritstasje. We kozen een fleurig appeltjesstofje en effen oranje voor de buitenkant en fel geel voor de binnenkant. "Oh fijn, appeltjes van oranje," lachte de Sint toen hij het stofje zag.
Toen de tas af was en hij het resultaat zag, knikte Sinterklaas goedkeurend, maar hij bleef toch nog even bedenkend door zijn lange baard wrijven. "Kunnen we er ook de naam van het kind op naaien?" vroeg hij, "Anders weten ik en mijn pieten niet goed van welk kind die tas is en dan weten we niet welke kadootjes er in moeten komen,". We wisselden wat blikken onderling. Hij had gelijk die wijze, oude man, dat wisten we maar al te goed. Naaien zou een beetje moeilijk zijn, maar met flockfolie staat zo een naam er op in geen tijd. Dus gingen we meteen aan de slag met dit als resultaat. En omdat we zo flink waren geweest, vulde hij onze eigenste Zakje van Sinterklaas met allerlei lekkers.
Dus beste naaiende mama's, jullie weten wat jullie moeten doen. Kruip achter de machine, maak een tas en help Sinterklaas! De Sint rekent dit jaar op jullie!

5 opmerkingen:

  1. Mooi!! Heb de Sint ook al geholpen aan zo'n tas

    BeantwoordenVerwijderen
  2. haha, schoon verhaaltje!!! Nu nog den tijd vinden om 3 van die zakjes in elkaar te stikken, zonder dat ze het zien!!***

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk verhaal, prachtige tas, ... en zo leuk dat ik jou plots zag achter een venster toen ik stond te wachten op de bus!

    BeantwoordenVerwijderen