donderdag 25 oktober 2012

Tutorial: haarelastiekjes met Bora knoopjes

We zijn hier allemaal grote fan van Bora. De stofjes met haar vrolijke illustraties en de doe-het-zelf-kits zijn ideaal om mee achter de naaimachine te kruipen. En ook met haar stoffen knoopjes kan je je creatief uitleven. Ze kunnen gebruikt worden als knoopjes, uiteraard, maar ook om een haarelastiekjes mee te versieren.

Wat heb je nodig?

Dunne haarelastiekjes en een pakje Bora knoopjes. Wij kozen voor "Bears Love Fish", maar misschien wil jij liever knoopjes met schattige uiltjes of met roodkapje.

Hoe ga je te werk?

Je kiest een knoopje en een bijpassend elastiekje. Dit is waarschijnlijk de moeilijkste stap van de hele handleiding, want eigenlijk zijn al die knoopjes even mooi en er ééntje uitkiezen... Pfoeh.

Leg het knoopje met de goede kant naar beneden zodat het metalen lusje aan de achterkant van het knoopje naar boven steekt.
Steek een klein stukje van je elastiekje door het metalen lusje. Je vormt hierdoor eigenlijk een klein lusje (links) en een grotere lus (recht) met je elastiekje.
En steek vervolgens de grote lus van het elastiekje, door de kleine lus en trek stevig aan.

Tada. Klaar is kees.

En nog een laatste tip

Uiteraard zijn deze elastiekjes met Bora knoopjes een leuk kado om te geven aan een kleine meid die graag staartjes maakt in haar haar of in de haren van haar poppen/zussen/vriendinnetjes.
Om de elastiekjes mooi te presenteren, neem je er de orginele verpakking van Bora terug bij. Schuif de rekkertjes over het kaartje en meer moet dat niet zijn!

4 opmerkingen: